Madu dan potensi kegunaan serta pengkomersilannya

Siti Hafizah Ali, (2008) Madu dan potensi kegunaan serta pengkomersilannya. Universiti Malaysia Sabah. (Unpublished)

[img] Text
Madu dan potensi kegunaan.pdf

Download (8MB)

Abstract

Madu merupakan satu produk semulajadi yang mengandungi karbohidrat dan air. Penggunaan madu telah lama digunakan sejak zaman dahulu lagi dalam makanan, perubatan, kecantikan dan sebagainya Faktor- faktor demografi yang dikaji dalam kajian ini ialah umur, jantina., taraf pendidikan, bangsa, agama, pendapatan isi rumah, tempat tinggal, dan tanggungan. Responden merangkumi penduduk Api-Api, kakitangan bukan akademik dan pelajar Universiti Malaysia Sabah, penduduk Kingfisher dan guru-guru di Likas. Ujian yang digunakan dalam kajian ini ialah ujian kebolehpercayaan, ujian korelasi dan analisis varians (ANOV A) empat hala Keputusan menunjukkan bahawa, terdapatnya perkaitan antara pembolehubah yang dikaji.

Item Type: Academic Exercise
Uncontrolled Keywords: honey, ANOVA, commercialization
Subjects: T Technology > TX Home economics > Nutrition. Foods and food supply
Divisions: FACULTY > Faculty of Science and Natural Resources
Depositing User: Munira
Date Deposited: 10 Jul 2018 07:03
Last Modified: 10 Jul 2018 07:03
URI: http://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20432

Actions (login required)

View Item View Item