Siti Hafizah Ali (2008) Madu dan potensi kegunaan serta pengkomersilannya. Universiti Malaysia Sabah. (Unpublished)
|
Text
Madu dan potensi kegunaan.pdf Download (8MB) | Preview |
Abstract
Madu merupakan satu produk semulajadi yang mengandungi karbohidrat dan air. Penggunaan madu telah lama digunakan sejak zaman dahulu lagi dalam makanan, perubatan, kecantikan dan sebagainya Faktor- faktor demografi yang dikaji dalam kajian ini ialah umur, jantina., taraf pendidikan, bangsa, agama, pendapatan isi rumah, tempat tinggal, dan tanggungan. Responden merangkumi penduduk Api-Api, kakitangan bukan akademik dan pelajar Universiti Malaysia Sabah, penduduk Kingfisher dan guru-guru di Likas. Ujian yang digunakan dalam kajian ini ialah ujian kebolehpercayaan, ujian korelasi dan analisis varians (ANOV A) empat hala Keputusan menunjukkan bahawa, terdapatnya perkaitan antara pembolehubah yang dikaji.
| Item Type: | Academic Exercise |
|---|---|
| Keyword: | honey, ANOVA, commercialization |
| Subjects: | T Technology > TX Home economics > TX1-1110 Home economics > TX341-641 Nutrition. Foods and food supply |
| Department: | FACULTY > Faculty of Science and Natural Resources |
| Depositing User: | MUNIRA BINTI MARASAN - |
| Date Deposited: | 10 Jul 2018 15:03 |
| Last Modified: | 10 Jul 2018 15:03 |
| URI: | https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20432 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |

