Madu dan potensi kegunaan serta pengkomersilannya

Siti Hafizah Ali (2008) Madu dan potensi kegunaan serta pengkomersilannya. Universiti Malaysia Sabah. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Madu dan potensi kegunaan.pdf

Download (8MB) | Preview

Abstract

Madu merupakan satu produk semulajadi yang mengandungi karbohidrat dan air. Penggunaan madu telah lama digunakan sejak zaman dahulu lagi dalam makanan, perubatan, kecantikan dan sebagainya Faktor- faktor demografi yang dikaji dalam kajian ini ialah umur, jantina., taraf pendidikan, bangsa, agama, pendapatan isi rumah, tempat tinggal, dan tanggungan. Responden merangkumi penduduk Api-Api, kakitangan bukan akademik dan pelajar Universiti Malaysia Sabah, penduduk Kingfisher dan guru-guru di Likas. Ujian yang digunakan dalam kajian ini ialah ujian kebolehpercayaan, ujian korelasi dan analisis varians (ANOV A) empat hala Keputusan menunjukkan bahawa, terdapatnya perkaitan antara pembolehubah yang dikaji.

Item Type: Academic Exercise
Keyword: honey, ANOVA, commercialization
Subjects: T Technology > TX Home economics > TX1-1110 Home economics > TX341-641 Nutrition. Foods and food supply
Department: FACULTY > Faculty of Science and Natural Resources
Depositing User: MUNIRA BINTI MARASAN -
Date Deposited: 10 Jul 2018 15:03
Last Modified: 10 Jul 2018 15:03
URI: https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20432

Actions (login required)

View Item View Item